Tapasmacka med kallskuret och soltorkad tomatcrème

Om du är sugen på tapas är den här mackan ett väldigt trevligt inslag – stekt levainbröd toppas med tomatcrème, olivtapenade, charkmixen Tapas de España och rödbetsskott. Servera med goda tillbehör, som marinerade kronärtskockor och snacksmorötter.

Ingredienser
4 portioner
Tomatcrème
2 dl majonnäs
1/2 dl tapenade med soltorkade tomater
 salt
Tapasmacka
1  vitlöksklyfta
4  skivor vetelevain
2 msk olivolja
130 g tapenade (på svarta oliver)
150 g lufttorkad skinka,  chorizosalami (gärna Tapas de España)
1 dl rödbetsskott
Till servering
 marinerade kronärtskockor
 snackmorötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3037 KJ / 725 kCal
Fett57 g
Salt4 g
Kolhydrater37 g
Protein13 g
Kommentarer