Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Provensalska bönor

Nyttig bönröra, inspirerad av det Provensalska köket, som du svänger ihop på under 30 minuter. Soltorkade tomater, vitlök och kapris förstärker smakupplevelsen i denna vackra och välsmakande rätt. Dekorera med timjan och servera till valfritt kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj cannellinibönor snabbt i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Finhacka urkärnade svarta kalamataoliver, soltorkade tomater, skalade schalottenlökar, skalad vitlöksklyfta och kapris.
  3. Blanda hacket med bönorna. Dekorera med färsk timjan.

Tips

Prova till: Korv, halloumiost och allehanda kött.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk cannellinibönor (à ca 400 g)
  • 1/2 dl urkärnade svarta kalamataoliver
  • 4 soltorkade tomater
  • olja
  • 2 skalade schalottenlökar
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • färsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?