Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tandoorikryddade grönsaksspett

Festliga tandoorikryddade grönsaksspett som du enkelt tillagar. Antingen grillar du spetten över glöd eller i ugnen. Servera med ett gott grönsaksris och yoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj potatisen och skala löken. Skär potatisen i halvor och löken i klyftor.
  2. Koka först potatisen knappt färdig i lättsaltat vatten. Lägg i löken på slutet. Låt det rinna av.
  3. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Varva potatis, lök, och paprika på spett.
  4. Blanda tandooripaste och matlagningsyoghurt. Pensla rikligt med tandooriblandning på grönsakerna.
  5. Grilla spetten över glöden i 3-4 minuter på varje sida. Det går också att grilla i ugn, 250°C. Servera med grönsaksris och yoghurt.

För alla

Tandoorikryddade grönsaksspett är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 små potatisar
  • 4 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 1/2 dl tandooripasta
  • 1/2 dl matlagningsyoghurt
Till servering
  • grönsaksris
  • yoghurt
Lägg till i inköpslistan