Frasiga fiskkakor med chilifräst broccoli

7
3
Frasiga fiskkakor med chilifräst broccoli

Dessa smaskiga och frasiga fiskkakor med chilifräst broccoli kommer du garanterat göra fler än en gång. Stek den goda broccolin med chili och vitlök och servera med ris, sweet chilisås, soja samt kakorna gjorda på bland annat mosad fisk och potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Frasiga fiskkakor med chilifräst broccoli

Ingredienser

4 portioner
3 dl basmatiris
2 kokta, mosade potatisar
2 - 2 1/2 finstrimlade salladslökar
1 tsk salt
1 krm peppar
1 paket tinad hokifilé (à 400 g)
1 tsk potatismjöl
1/2 dl ströbröd
500 g broccoli
1 röd chilifrukt (urkärnad och finhackad)
3 skivade vitlöksklyftor
olivolja till stekning
1 krm salt

Till servering

sweet chilisås
japansk soja
citronklyftor

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Camilla

2011-11-15

Gjorde dessa fiskkakor igår. Det tog nog lite längre tid än 20 min men de var väldigt goda. Kommer garanterat att göras igen.

Gustav

2011-02-24

Max 20 minuter? Med tanke på att man sällan har t.ex. kokta, mosade potatisar och strimlade salladslökar väntandes så tar det ganska mycket längre tid än så!

Theresia

2011-02-06

det var jätte smaskigt & lättlagat! :)