Tandoori chicken

Tandoori chicken är en en indisk klassiker där kyckling marineras i yoghurt och massa härliga kryddor som bland annat garam masala, gurkmeja och paprikapulver. Toppa med skivad rödlök och koriander och servera med ris och gurkraita.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingklubbor (4 st motsvarar ca 1 kg)
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 msk grillkrydda
1 krm vitpeppar
1 tsk tandoorikrydda
1 finhackad grön chili
1 msk rapsolja
2 dl naturell yoghurt (3%)
1 tsk salt
Till servering
koriander
skivad rödlök
kokt ris
Gör så här
00:40:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stAlltså så besviken färgen är inte i närheten av er bild!! Helt gul…
Helen
Ingen sås till?
Tony
Hej Tony! Vi tipsar om gurkraita till detta. Länk finns längst ner i beredningstexten! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag har lagat det här receptet några gånger nu och är väldigt nöjd varje gång. Men rött till färgen blir det inte. Min blir alltid gul som gurkmejan.
Andreas
Supergott recept som stora och små tycker om
Lisa
Otroligt gott! lät kycklingen marinera i några timmar istället, för jag hade möjligheten. Det gjorde inte ont kan jag säga och gurkraitan vart bara pricken över i.
Fia
Vad har tandoorikrydda och grillkrydda att göra i detta recept? Det låter väldigt konstigt, eftersom kryddorna specifierade är Tandoori kryddmix tillsammans med yoghurt blir marinaden.
Inger
Så fantastiskt gott! Jag hade inte yoghurt hemma men tog vanlig filmjölk 3 % till marinaden och det fungerade alldeles utmärkt. Johanna
Johanna