Gurkraita

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
0
Gurkraita

Raita är en traditionell indisk yoghurtbaserad sås med smak av gurka, örter och spiskummin. Den milda och kalla såsen är ett perfekt tillbehör till kryddstarka rätter med uppgift att svalka gommen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Gurkraita

Ingredienser

4 portioner
1/4   gurka
1/2   kruka mynta
3 dl  matyoghurt (10%)
1 krm  malen spiskummin
1 krm  koriander
1/2 msk  honung
1/2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Mintchatni
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus
Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Raita med chili
Betyg 2.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen morotsraita med mynta och mandel
Betyg 3.4 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurk- och myntadressing
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga