Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Indisk morotsdessert

Den här indiska morotsdesserten gajar ka halwa är en söt men kryddig dessert med smak av kardemumma och saffran. En härlig smakupplevelse helt klart värd att våga testa!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovriv morötterna.
  2. Koka upp morötterna i mjölken med kardemummakärnor, socker, 1/2 av nöthacket och saffran i en vid kastrull utan lock. Låt småkoka tills all mjölk kokat in. Detta tar ca 45 minuter. Rör då och då.
  3. Hetta upp smör i en stor stekpanna (helst teflon) och stek morotsröran 15–20 minuter under omrörning tills den blivit lite fast i konsistensen.
  4. Häll på 1/4 av nöthacket och stek ytterligare 2 minuter under omrörning.
  5. Lägg upp på ett fat och garnera med resten av nöthacket.
  6. Servera varm eller ljummen med en klick yoghurt, vaniljglass eller vispad grädde.

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och välj laktosfritt tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g morötter
  • 7 dl mjölk (3 %)
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 5 msk socker
  • 2 msk grovhackad sötmandel, pistage- eller cashewnötter (osaltade)
  • 1/4 g saffran
  • 4 msk smör
  • matyoghurt, vaniljglass eller vispad grädde till servering
Lägg till i inköpslistan