Indisk morotsdessert

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
2
Indisk morotsdessert

Den här indiska morotsdesserten gajar ka halwa är en söt men kryddig dessert med smak av kardemumma och saffran. En härlig smakupplevelse helt klart värd att våga testa!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Indisk morotsdessert

Ingredienser

4 portioner
500 g  morötter
7 dl  mjölk (3 %)
1/2 tsk  kardemummakärnor
5 msk  socker
2 msk  grovhackad sötmandel, pistage- eller cashewnötter (osaltade)
1/4 g  saffran
4 msk  smör
matyoghurt, vaniljglass eller vispad grädde till servering

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och välj laktosfritt tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Gudagott vadvjag minns

Renée

2017-01-01

Nyttig efterrätt med spännande smaker, och med yoghurt blir det extra gott!

Inger

2012-11-04

Testa liknande recept

Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddstekt lammragu med bönor och nötströssel
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Indiska chilinötter
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemgjord panir med saffranssås
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rawboll på dadlar med apelsin, kardemumma och pistage
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga