Tahini- och chokladcookies

Ljuvliga cookies med en perfekt seg mitt och knäckiga kanter där det inte bara är kombinationen av smör, ägg, socker och mjöl som skapar magi. Kakao tillsammans med sesampastan tahini ger kakorna en oemotståndlig smak av mörk choklad och nötig sälta.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Ingredienser
24 st
Chokladdeg
125 g rumstempererat smör
3/4 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 ägg
Tahinideg
75 g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl tahini
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 äggula
Gör så här
03:00:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per cookie.
Energi673 KJ / 161 kCal
Fett9 g
Salt0.4 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g
Kommentarer
9 stSaltad eller osaltad tahini
Margaretha
Hej Margaretha! Vi använder osaltad här. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man byta ut tahini mot en annan sesampasta som heter Halva ?
Marie
Hej Marie! Vi har inte testat det men det borde gå, det kanske blir lite sött bara men funkar gör det nog! Du får gärna höra av dig om du provar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mmm! Jättegoda! Tycker inte det var ett problem att degarna var lite olika. Jag hade inne dem i 10 min på 225 så de blev lite övergräddade, glömde tiden - men de är så smarriga, med den lilla sältan också. Möra, spröda o sega blandat om vartannat. Kan rekommendera dem.
Samirah