Tagliolini med citron, fetaost och basilika
Tagliolini med citron, fetaost och basilika är en pastarätt med stora smaker från fetaost och parmesan. Med färsk basilika och syrlig juice från en citron får pastan fina smakbrytare som avslutas med lite rostade pinjenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk pasta (gärna tagliolini)
4 msk olivolja
skal och juice från 1 citron (1 citron ger ca 1/2 dl juice)
5 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost
200 g fetaost
1 kruka basilika
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk rostade pinjenötter
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Ersätt fetaost med tofu och välj mjölkfritt hårdostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade hackad rostad mandel i, hade inga pinjenötter hemma, funkade bra. Blev gott!
Viktoria
2022-09-26Snabbt och lätt av ingredienser man ofta har hemma! Riktigt gott!
Åsa
2022-02-06Mycket god rätt men Lite för citronig för min och sambons smak, vi tyckte det bägge. Vi använde oss av en citruspress för citronen och vet inte om det gjorde att vi fick i mer citronjuice. Nästa gång kommer vi att ta mer basilika, feta och parmesan för att balansera upp smakerna.
Nathalie
2021-11-03