Tagliolini med citron, fetaost och basilika

Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
10
Tagliolini med citron, fetaost och basilika

Tagliolini med citron, fetaost och basilika är en pastarätt med stora smaker från fetaost och parmesan. Med färsk basilika och syrlig juice från en citron får pastan fina smakbrytare som avslutas med lite rostade pinjenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Tagliolini med citron, fetaost och basilika

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk pasta (gärna tagliolini)
4 msk olivolja
skal och juice från 1 citron (1 citron ger ca 1/2 dl juice)
5 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost
200 g fetaost
1 kruka basilika
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk rostade pinjenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Lättlagat och mycket gott!

Kirsi

2024-07-30

Hade hackad rostad mandel i, hade inga pinjenötter hemma, funkade bra. Blev gott!

Viktoria

2022-09-26

Snabbt och lätt av ingredienser man ofta har hemma! Riktigt gott!

Åsa

2022-02-06

Testa liknande recept

Grillad fläskfilé med melonsallad och fetaost
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Paprikapesto med fetaost och rostade pinjenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostdipp
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade rotisar med pinje
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga