Tagliolini med citron, fetaost och basilika
Tagliolini med citron, fetaost och basilika är en pastarätt med stora smaker från fetaost och parmesan. Med färsk basilika och syrlig juice från en citron får pastan fina smakbrytare som avslutas med lite rostade pinjenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk pasta (gärna tagliolini)
4 msk olivolja
skal och juice från 1 citron (1 citron ger ca 1/2 dl juice)
5 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost
200 g fetaost
1 kruka basilika
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk rostade pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lättlagat och mycket gott!
Kirsi
2024-07-30Hade hackad rostad mandel i, hade inga pinjenötter hemma, funkade bra. Blev gott!
Viktoria
2022-09-26Snabbt och lätt av ingredienser man ofta har hemma! Riktigt gott!
Åsa
2022-02-06