Tagliolini med citron, fetaost och basilika är en pastarätt med stora smaker från fetaost och parmesan. Med färsk basilika och syrlig juice från en citron får pastan fina smakbrytare som avslutas med lite rostade pinjenötter.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2010
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Ersätt fetaost med tofu och välj mjölkfritt hårdostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Viktoria
2022-09-26Hade hackad rostad mandel i, hade inga pinjenötter hemma, funkade bra. Blev gott!
Åsa
2022-02-06Snabbt och lätt av ingredienser man ofta har hemma! Riktigt gott!
Nathalie
2021-11-03Mycket god rätt men Lite för citronig för min och sambons smak, vi tyckte det bägge. Vi använde oss av en citruspress för citronen och vet inte om det gjorde att vi fick i mer citronjuice. Nästa gång kommer vi att ta mer basilika, feta och parmesan för att balansera upp smakerna.