Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Tagliolini med citron, fetaost och basilika

Tagliolini med citron, fetaost och basilika är en pastarätt med stora smaker från fetaost och parmesan. Med färsk basilika och syrlig juice från en citron får pastan fina smakbrytare som avslutas med lite rostade pinjenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av den i ett durkslag, men spara ca 2 msk av kokvattnet i kastrullen (för 4 port).
  2. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt olja, citronskal, juice och parmesanost.
  3. Smula ner 3/4 av fetaosten och basilikabladen. Vänd runt ordentligt. Krydda med salt och peppar. Strö över resterande fetaost
    och pinjenötterna. Servera genast.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Ersätt fetaost med tofu och välj mjölkfritt hårdostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk pasta (gärna tagliolini)
  • 4 msk olivolja
  • skal och juice från 1 citron (1 citron ger ca 1/2 dl juice)
  • 5 msk riven parmesanost
  • 200 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk rostade pinjenötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer