Tagliolini med citron, fetaost och basilika

37
9
Tagliolini med citron, fetaost och basilika

Tagliolini med citron, fetaost och basilika är en pastarätt med stora smaker från fetaost och parmesan. Med färsk basilika och syrlig juice från en citron får pastan fina smakbrytare som avslutas med lite rostade pinjenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Tagliolini med citron, fetaost och basilika

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk pasta (gärna tagliolini)
4 msk olivolja
skal och juice från 1 citron (1 citron ger ca 1/2 dl juice)
5 msk riven parmesan
200 g fetaost
1 kruka basilika
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk rostade pinjenötter

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Ersätt fetaost med tofu och välj mjölkfritt hårdostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Viktoria

2022-09-26

Hade hackad rostad mandel i, hade inga pinjenötter hemma, funkade bra. Blev gott!

Åsa

2022-02-06

Snabbt och lätt av ingredienser man ofta har hemma! Riktigt gott!

Nathalie

2021-11-03

Mycket god rätt men Lite för citronig för min och sambons smak, vi tyckte det bägge. Vi använde oss av en citruspress för citronen och vet inte om det gjorde att vi fick i mer citronjuice. Nästa gång kommer vi att ta mer basilika, feta och parmesan för att balansera upp smakerna.