Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Påsksallad

Denna lättlagade sallad passar jättefint på påskbordet. Påsksalladen gör du på avokado, rucola och körsbärstomater och toppar med smakrik parmesanost och valnötter. Fräscht, gott och nyttigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela avokadorna och ta bort kärnorna. Ta ur fruktköttet i bitar med en liten sked.
  2. Lägg salladsblad, avokado och tomater på ett stort fat.
  3. Droppa över olja och citron. Strö över ost och valnötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 avokador
  • 1 kruka ruccolasallad eller annan god sallad
  • 12 körsbärstomater
  • 2 msk fin olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 10 tunna skivor parmesanost eller liknande ost
  • 2 msk valnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?