Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tagliatelle med tomat- och morotssås

Tagliatelle med tomat- och morotssås, en enkel pastarätt med frisk smak. Pastasåsen som innehåller färska tomater, morötter och lök smaksätter du med ljuvlig vitlök och hackad basilika. En skön tomatsås som gör sig mycket bra tillsammans med pastan.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär tomaterna i små bitar. Skala och grovriv morötterna.
  3. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig utan att den tar färg i olja i en kastrull 3 minuter.
  4. Lägg i tomaterna. Låt koka ca 2 minuter. Mosa tomaterna med en sked eller gaffel.
  5. Blanda ner riven morot och låt småkoka 2–3 minuter under lock. Späd ev med vatten. Rör ner basilikan. Smaka av med salt och peppar. Servera tomatsåsen till pastan.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. 
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta, t ex tagliatelle
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 tomater
  • 2 morötter
  • 1 msk olivolja
  • ev vatten
  • 1/2 dl fryst, hackad basilika
  • 0,8 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan