Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling med fetaostpasta

Ett enkelt recept på smakrik pasta med kyckling och fetaost. Du behöver bland annat tagliatelle, vitlök, kycklingfilé, feta och rucola. Snabblagat och otroligt gott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 52, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva rödlöken. Skala och hacka eller riv vitlöken. Skär kycklingfilén i strimlor.
  3. Stek kyckling, rödlök och vitlök i olivoljan i 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda kyckling och lök med den kokta pastan. Tillsätt smulad fetaost och blanda ner rucolasallad. Servera rätten med bröd.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri feta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetan. Ersätt ev med Sour Supreme (innehåller soja) och krydda lite extra. Servera med mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port tagliatelle
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2681 kJ / 642 kCal