Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp

Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp

Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp är en smakrik pastarätt som du snabbt lagar till lunch. Tagliatellen blandas med tapenade och läggs upp på tallrik med stekt kronärtskocka och tomat. Toppa med härligt krispiga strimlor av stekt salami.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp

Ingredienser

4 portioner
150 g italiensk salami (gärna i tunna skivor)
mild olivolja till stekning
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 msk finhackad vitlök
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 kruka kruspersilja
350 - 400 g färsk linguine eller tagliatelle
1/2 burk svart tapenad (à 200 g)
ev riven parmesan till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Ett lättlagat recept där kronärtskockshjärtan och tomater skapar fräschör åt de salta och lite feta ingredienserna

    Katharina

  • Super gott

    Åke

  • Det här var jättegott, jag kommer absolut att göra det igen.

    Marianne

Näringsvärde per portion

Energi2304 KJ / 551 kCal

Testa liknande recept

  • Pesto, parmesan & salamipizza
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kronärtskocksmacka
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pizza bianca med sardeller och citron
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsbröd med svart tappenad
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad