Tagliatelle med köttfärssås "osso buco" och gremolata
Tagliatelle med köttfärssås "osso buco" är en pastarätt med italienska dofter där köttfärssåsen får sina smaker från citron, vitlök och balsamvinäger. Pastan och såsen serverar du tillsammans med en smakrik gremolata på vitlök och citron.
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g nötfärs
300 g tagliatelle
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 palsternacka
2 - 3 morötter
2 tsk oregano
1 burk cocktailtomater (à ca 400 g)
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
1 msk kinesisk soja
1 msk balsamvinäger
rivet skal 1 tvättad apelsin
ca 1 dl färskpressad citronjuice
smör eller margarin (ev olivolja)
salt
svartpeppar
Gremolata
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 kruka finhackad persilja
rivet skal av 1 tvättad citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står inte i receptet hur citronerna till gremolatan ska vara tillredda. Det är tydligen underförstått.
Linda
2024-02-17Hej Linda! Till gremoulatan ska det vara finrivet skal från 1 hel citron. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-19Spännande men smakade väldigt mycket apelsin, så man är beredd på det 😄
Linnéa
2020-10-01Apelsinjuice och eller citronjuice?
Sophie
2020-04-01Hej Sophie! Det ska vara citronjuice. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu uppdaterat receptet. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-01Hej Sophie! Det ska vara citronjuice. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu uppdaterat recpetet. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-01