Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tagliatelle med köttfärssås "osso buco" och gremolata

Tagliatelle med köttfärssås "osso buco" är en pastarätt med italienska dofter där köttfärssåsen får sina smaker från citron, vitlök och balsamvinäger. Pastan och såsen serverar du tillsammans med en smakrik gremolata på vitlök och citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv palsternackan och morötterna.
  3. Bryn nötfärsen i 1 msk smör eller margarin i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Blanda i löken och rotfrukterna och låt fräsa ca 3 minuter.
  4. Tillsätt oregano, cocktailtomater, sköljda och avrunna vita bönor, soja, vinäger, apelsinskal, apelsinjuice och ca 1 dl vatten. Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock. Blanda under tiden ihop ingredienserna till gremolatan. Tillsätt ev 1 msk olja.
  5. Smaka av köttfärssåsen med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Servera med nykokt tagliatelle och toppa med gremolatan. Det är också gott att vända ner gremolatan i pastan.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och tamarisoja. 
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Barnknepet! Blanda bönorna med lite gremolata och servera som tillbehör i stället för i köttfärssåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g nötfärs
  • 300 g tagliatelle
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 palsternacka
  • 3 morötter
  • 2 tsk oregano
  • 1 burk cocktailtomater (à ca 400 g)
  • 1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • rivet skal 1 tvättad apelsin
  • ca 1 dl färskpressad citronjuice
  • smör eller margarin (ev olivolja)
  • salt och svartpeppar
Gremolata
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka finhackad persilja
  • rivet skal av 1 tvättad citron
Lägg till i inköpslistan