Tagliatelle med köttfärssås "osso buco" och gremolata

Tagliatelle med köttfärssås "osso buco" är en pastarätt med italienska dofter där köttfärssåsen får sina smaker från citron, vitlök och balsamvinäger. Pastan och såsen serverar du tillsammans med en smakrik gremolata på vitlök och citron.

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g nötfärs
300 g tagliatelle
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 palsternacka
2 - 3 morötter
2 tsk oregano
1 burk cocktailtomater (à ca 400 g)
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
1 msk kinesisk soja
1 msk balsamvinäger
rivet skal 1 tvättad apelsin
ca 1 dl färskpressad citronjuice
smör eller margarin (ev olivolja)
salt och svartpeppar
Gremolata
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 kruka finhackad persilja
rivet skal av 1 tvättad citron
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och tamarisoja.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Barnknepet!
Blanda bönorna med lite gremolata och servera som tillbehör i stället för i köttfärssåsen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Spännande men smakade väldigt mycket apelsin, så man är beredd på det 😄
Linnéa
2020-10-01Apelsinjuice och eller citronjuice?
Sophie
2020-04-01Hej Sophie! Det ska vara citronjuice. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu uppdaterat receptet. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-01Hej Sophie! Det ska vara citronjuice. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu uppdaterat recpetet. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-01