Tacos med morotsaioli och räkor
Frisk lime och krämig morotsaioli piffar till räkorna i denna annorlunda variant på tacos. Syrligt, sött och chilistarkt i ett. Toppa dina tortillas med srirachasås och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
4 portioner
Aioli
200 g morötter
100 g mjölig potatis
1/2 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Tacos
1/2 gurka
1 äpple
400 g skalade, frysta, tinade räkor
1 msk färskpressad limejuice
1 msk olja
1 krm svartpeppar
8 st medium tortillabröd eller mjukt tunnbröd
Till servering
1/2 kruka hackad koriander
limeklyftor
srirachasås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1956 KJ / 467 kCal
Fett20 g
Salt2.9 g
Kolhydrater53 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
467 - för många kalorier. Byta ut brödet mot krispig Roman sallad borde göra susen. Annars tänker jag fixa detta recept bums och det blir mums.
Gabriella
2022-02-15