Tacos med morotsaioli och räkor

4
1 Klimatsmart
Tacos med morotsaioli och räkor

Frisk lime och krämig morotsaioli piffar till räkorna i denna annorlunda variant på tacos. Syrligt, sött och chilistarkt i ett. Toppa dina tortillas med srirachasås och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Tacos med morotsaioli och räkor

Ingredienser

4 portioner

Aioli

200 g morötter
100 g mjölig potatis
1/2 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Tacos

1/2 gurka
1 äpple
400 g skalade, frysta, tinade räkor
1 msk färskpressad limejuice
1 msk olja
1 krm svartpeppar
8 st medium tortillabröd eller mjukt tunnbröd

Till servering

1/2 kruka hackad koriander
limeklyftor
srirachasås

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Gabriella

2022-02-15

467 - för många kalorier. Byta ut brödet mot krispig Roman sallad borde göra susen. Annars tänker jag fixa detta recept bums och det blir mums.

Näringsvärde per portion

Energi 1956 KJ / 467 kCal
Fett 20 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 53 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden