Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacos med morotsaioli och räkor

Frisk lime och krämig morotsaioli piffar till räkorna i denna annorlunda variant på tacos. Syrligt, sött och chilistarkt i ett. Toppa dina tortillas med srirachasås och koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Aioli: Skala morot och potatis och skär i mindre bitar. Koka dem helt mjuka i saltat vatten, ca 25 minuter. Häll av och låt ånga av.
  2. Vispa grönsakerna till ett fluffigt mos med elvisp. Vispa i olivolja, lite i taget. Rör ner vitlök, salt och peppar.
  3. Tacos: Skala och skär gurkan i små tärningar. Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. 
  4. Blanda räkorna med gurka-och äppeltärningarna, limejuicen, olja och svartpeppar.
  5. Servera med aiolin som tacos i tortillas eller tunnbröd.
  6. Till servering: Toppa med koriandern och servera med limeklyftor och srirachasås.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Aioli
  • 200 g morötter
  • 100 g mjölig potatis
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Tacos
  • 1/2 gurka
  • 1 äpple
  • 400 g skalade, frysta, tinade räkor
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk olja
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 st medium tortillabröd eller mjukt tunnbröd
Till servering
  • 1/2 kruka hackad koriander
  • limeklyftor
  • srirachasås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1956 kJ / 467 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB