Tacos med morotsaioli och räkor

2
0 Klimatsmart
Tacos med morotsaioli och räkor

Frisk lime och krämig morotsaioli piffar till räkorna i denna annorlunda variant på tacos. Syrligt, sött och chilistarkt i ett. Toppa dina tortillas med srirachasås och koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Tacos med morotsaioli och räkor

Ingredienser

4 portioner

Aioli

200 g
morötter
100 g
mjölig potatis
1/2 dl
olivolja
1
pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

Tacos

1/2
gurka
1
äpple
400 g
skalade, frysta, tinade räkor
1 msk
färskpressad limejuice
1 msk
olja
1 krm
svartpeppar
8 st
medium tortillabröd eller mjukt tunnbröd

Till servering

1/2
kruka hackad koriander
-
limeklyftor
-
srirachasås

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1956 KJ / 467 kCal
Fett 20 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 53 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept