Tacos med chiliräkor och avokadomajonnäs

En ny fredagstaco kommer här! Släng enkelt ihop en krämig avokadomajonnäs på fryst avokado, stek upp räkor och majs i sambal oelek och servera i tacobröd tillsammans med syrlig kålsallad och sojabönor.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Ingredienser
4 portioner
Avokadomajonnäs
250 g fryst eller färsk avokado
2 msk färskpressad limejuice
2 msk fryst eller färsk koriander
1/2 msk fryst eller färsk hackad vitlök
1/2 dl rapsolja
ca 1/2 tsk salt
150 g strimlad röd- eller vitkål
2 msk färskpressad limejuice
2 krm salt
300 g skalade frysta eller färska räkor
200 g frysta eller konserverade majskorn
3 msk smör
2 tsk sambal oelek eller srirachasås
8 små tortillabröd
1/2 förp sojabönor (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2575 KJ / 615 kCal
Fett37 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stJag tyckte detta var mycket gott! Dottern (20 år) tyckte inte ett dugg om avokadoröran & vill ha vanlig guacamole nästa gång.
Cecilia
Ojojoj så gott! Kommer absolut göras fler gånger. Vi smaksatte vitkålen med lite limencello också.
Maria
Jättegott! Riktig feelgood mat. Lycka! Dock lite svårt att äta med de små tortillabröden, kanske provar mjuka ”båtar” nästa gång.
Moa