Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Tacopizza med köttfärs och majs

Byt ut den vanliga tacosen mot en tacopizza med köttfärs och majs. En rätt som blir en garanterad favorit hos alla i familjen. Pizzadegen rullas ut på en plåt där den smakrika tomatsåsen breds på och övriga ingredienser därefter. In med pizzan i ugnen och den är klar på 15 minuter. Lyxigt och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 220˚C.
  2. Skala, dela och skiva lök. Skiva tomater. Låt majsen rinna av i ett durkslag.
  3. Stek färsen i olja i en panna tills den blir genomstekt. Rör då och då.
  4. Sänk värmen och rör i tacokrydda och vatten och låt puttra 1 minut. Ta av pannan från värmen.
  5. Rulla ut båda pizzadegarna på bakplåtspappret på en plåt. Bred tomatsåsen på båda. Lägg på köttfärsen och toppa med lök, tomat, hälften av majsen och toppa med ost.
  6. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Tärna gurkan.
  8. Servera pizzan med resten av majsen och gurkan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten är fri från laktos och ägg men innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller mjölkproteinfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 pizzakit med tomatsås (à 1100 g)
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3995 kJ / 947 kCal