Tacopizza med gräddfil | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacopizza med gräddfil

En hemmagjord pizza som är busenkel och god! Kvällens middag bjuder på en smarrig tacoinspirerad pizza med tacokryddad köttfärs, mustig tomatsås, söta små majskorn och riven ost som smälter till ett gyllene täcke. Servera med en krispig isbergssallad, gurktärningar och en klick svalkande gräddfil. Hoppas det smakar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Skala, skiva eller hacka löken. Låt majsen rinna av.
  3. Stek färsen i oljan tills den får färg. Rör i tacomixen.
  4. Lägg pizzabottnarna på bakplåtspapper. Bred på pizzasåsen. Lägg på köttfärsen och toppa med lök, majs och ost. 
  5. Ta ut plåten och dra över bakplåtspappret med pizzan på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter (Har du varmluft går det bra att grädda flera samtidigt).
  6. Skär salladen i strimlor. Skär gurkan i tärningar.
  7. Ta ut pizzan och servera med sallad, gurka och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pizzabottnar.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfilen mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 150 g majskorn
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 tsk olja
  • 28 g taco kryddmix
  • 3 färska pizzabottnar (à 250 g)
  • 390 g pizzasås
  • 1/2 påse riven ost (à 150 g)
  • 1/2 isbergssallad
  • 1/2 gurka
  • 1 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4100 kJ / 982 kCal