Tacopizza med gräddfil
En hemmagjord pizza som är busenkel och god! Kvällens middag bjuder på en smarrig tacoinspirerad pizza med tacokryddad köttfärs, mustig tomatsås, söta små majskorn och riven ost som smälter till ett gyllene täcke. Servera med en krispig isbergssallad, gurktärningar och en klick svalkande gräddfil. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
150 g majskorn
ca 500 g blandfärs
1 tsk olja
28 g taco kryddmix
3 färska pizzabottnar (à 250 g)
390 g pizzasås
1/2 påse riven ost (à 150 g)
1/2 isbergssallad
1/2 gurka
1 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4100 KJ / 982 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater126 g
Protein46 g
Kommentarer
Hej Rosita och Sofia! Tack för era kommentarer. Självklart kan man lägga på så mycket ost man vill men då ökar även energivärdet i rätten. Hälsningar Ulrika.
Redaktionen
2017-08-29Jättegott recept. Bottnarna var superbra. Men osten var alldeles för snålt tilltaget. Räckte inte.
Sofia
2017-08-28Skippade köttfärsen och gjorde en vanlig pizza med skinka, paprika och ananas. Måste säga att ni var supersnål med osten. Den räckte till 2 pizzor och då hade vi inget kvar till andra receptet i matkassen. Pizzabottnarna var supergod. Detta ska vi laga flera gånger med mycket mera ost ...
Rosita
2017-08-23