Tacopizza med blomkålsris och majs
Tacopizza? Hörde jag rätt, kanske du tänker. Ja det gjorde du! Vi tycker att det är ett vinnande koncept att slå ihop två fredagsfavoriter. Och vi tror också att det inte blir första gången du lagar detta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2022
Ingredienser
4 portioner
500 g fryst blomkålsris
2 msk olja
2 msk tomatpuré
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
salt
peppar
1 förp mild chunky salsa (à 300 g)
1 förp förgräddad pizzabotten (à 360 g)
1 förp majskorn (à 340 g)
150 g riven pizzaost
1 rödlök
1/2 cosmopolitansallad
2 1/2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3432 KJ / 818 kCal
Fett46 g
Salt5 g
Kolhydrater72 g
Protein26 g
Kommentar
Wow!!! Var skeptisk när jag läste receptet, och gjorde bara ena pizzan med blomkålsfräset och den andra med smörgåsskinka. Blev väldigt positivt överraskad. Bland de godaste pizzorna jag ätit. Kommer definitivt göras igen!
Jennie
2022-03-10