Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingtaco

Kycklingtaco är ett mycket tilltalande, snabblagat och gott recept som passar perfekt till fredagsmyset! Strimlade, tacokryddade kycklingfilébitar serveras som wraps i tortillabröd med sallad och en klick salsa samt lök, tomat och klyftpotatis. Vilken tacokväll!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta och skär potatisen i klyftor.
  3. Blanda potatisen med 2/3 av oljan på en plåt med höga kanter. Krydda med salt och peppar.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Strimla kycklingen och stek den i resten av oljan i en stekpanna. Krydda med tacokryddan.
  6. Skala löken, strimla den och salladen. Skär tomaterna i skivor.
  7. Servera kycklingen som wraps i tortillabröd med sallad och en klick salsa samt lök, tomat och klyftpotatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 silverlök
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 2 tomater
  • 8 vetetortillas
  • 2 dl salsasås medium
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2869 kJ / 688 kCal