Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Taco med skaldjursröra

Fenomenalt smaklig skaldjursröra med taco. Smarriga kräftstjärtar och räkor blandas med en smidig tomatröra. Vitlök, farin och kajennpeppar ger röran dess effektfulla smak. Fyll tacoskalen med sallad och skaldjursröra - gott och snabblagat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en kastrull.
  2. Tillsätt tomatkross och -puré, farin, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 10 min. Låt röran svalna.
  3. Tina räkorna. Låt kräftstjärtarna rinna av. Vänd ner skaldjuren i tomatröran.
  4. Skölj och strimla salladen. Värm tacoskalen enligt anvisning på förpackningen.
  5. Fyll tacoskalen med sallad och skaldjursröra och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 100 g djupfrysta, skalde räkor
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 330 g)
  • 1 klyfta isbergssallad
  • 12 tacoskal
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?