Syrligt potatismos med persilja, pepparrot och fläskkorv
Ett matigt och gott recept på syrligt potatismos med persilja, pepparrot och fläskkorv. Du gör det av bland annat potatis, crème fraiche, mjölk, pepparrot och korv. Servera med kryddig senap och knaprigt knäckebröd.
Ingredienser
4 portioner
800 g mjölig potatis
2 dl crème fraiche
1 - 1 1/2 dl mjölk
salt och peppar
3 msk hackad persilja
4 msk färsk riven pepparrot
500 g fläskkorv
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fläskkorven. Rätten är i övrigt äggfri.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer