Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Syrligt potatismos med persilja, pepparrot och fläskkorv

Ett matigt och gott recept på syrligt potatismos med persilja, pepparrot och fläskkorv. Du gör det av bland annat potatis, crème fraiche, mjölk, pepparrot och korv. Servera med kryddig senap och knaprigt knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av potatisen i 20-30 sekunder.
  2. Mosa potatisen med en stomp eller elvisp, tillsätt crème fraiche och rör ner mjölken lite i taget. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt persilja i moset och strö på pepparrot precis innan servering.
  3. Koka korven enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera moset med fläskkorv, senap och knäckebröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fläskkorven. Rätten är i övrigt äggfri.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g mjölig potatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 - 1 1/2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 3 msk hackad persilja
  • 4 msk färsk riven pepparrot
  • 500 g fläskkorv
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer