Äppelmarmelad med korinter och sherry
![Äppelmarmelad med korinter och sherry](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_99970/cf_259/appelmarmelad_med_korinter_och_sherry.jpg)
Genom att behålla skalen blir det mer smak i äppelmarmeladen. En skvätt sherry i marmeladen rundar av och fördjupar smakerna. Att ha i russin eller korinter gör man som man vill. Toppengott till ädelost, scones eller på rostat bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
![Äppelmarmelad med korinter och sherry](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_99970/cf_259/appelmarmelad_med_korinter_och_sherry.jpg)
Ingredienser
Ger ca 6 dl
1 kg äpplen
3 dl strösocker
1 dl korinter eller russin
1/2 dl sherry
ev melatin
Atamon (till burkarna)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer