Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Äppelmarmelad med korinter och sherry

Genom att behålla skalen blir det mer smak i äppelmarmeladen. En skvätt sherry i marmeladen rundar av och fördjupar smakerna. Att ha i russin eller korinter gör man som man vill. Toppengott till ädelost, scones eller på rostat bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj äpplena. Klyfta och kärna ur.
  2. Lägg äpplena i en stor kastrull och koka till mos, ca 30 minuter (tiden beror på hur fast äppelsorten är). Mosa äpplena med potatisstöt mot slutet.
  3. Tillsätt socker och korinter/russin. Koka ytterligare ca 15 minuter, tills konsistensen känns bra. Tillsätt sherryn.
  4. Förtjocka ev marmeladen med melatin enligt anvisningen på förpackningen. 
  5. Fördela marmeladen i väl rengjorda burkar (skölj gärna burkarna med atamon innan).
  6. Fyll upp till ca 1 cm från kanten. Torka kanterna. Sätt på lock.
  7. Sänk ner burkarna i en kastrull med kokande vatten, lyft upp och ställ dem på en handduk.
  8. Efter ungefär 1 timme hör man hur det säger "plopp" - då är konserveringen klar.
  9. Låt burkarna svalna. Förvara dem svalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 6 dl
  • 1 kg äpplen
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl korinter eller russin
  • 1/2 dl sherry
  • ev melatin
  • Atamon (till burkarna)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer