Syrlig morotsmarmelad

Betyg 2.6 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Syrlig morotsmarmelad

Hemmagjord marmelad när den är som bäst tillagar du med hjälp av detta recept. Syrlig morotsmarmelad får sin goda och aningen syrliga smak från råvaror som morötter och rabarber. Förvara marmeladen i glasburkar för bästa hållbarhet.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1999

Syrlig morotsmarmelad

Ingredienser

undefined
1 kg morötter
1 kg rabarber
vatten
1 1/2 kg strösocker
Atamon

Gör så här

00:20:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ger en härligt frisk marmelad! Jag gör en variant med syltsocker för att säkra god konsistens. Utsesluter då också vatten. Rabarberna får smälta i svag värme först och avge den vätska som behövs för att koka samman mojet av rabarber och morötter. Efter ca 15 min puttrande tillsätter jag sockret. Efter uppkok får hela smeten sjuda i ca 10 min innan det är dags att hälla upp på glasburkar som fylls till brädden och tillsluts med tätsittande lock. Håller länge!

    Bo

Testa liknande recept

  • Fransk rabarbermarmelad
    Betyg 4.1 av 5.149 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Falsk hjortronsylt
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft
    Betyg 3.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelmarmelad med korinter och sherry
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad