Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Mascarpone- och hallonfras

Charmant och otroligt mumsig dessert som snabbt tar slut! Havregryn och socker fräses i smör tills grynen fått fin färg. Ostkrämen kompletterar hallonen och de frästa grynen otroligt bra och gör varje tugga både krämig och krispig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält matfettet i en stekpanna. Tillsätt havregryn och socker. Fräs under omrörning tills grynen fått fin färg och är frasiga. Låt kallna.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna pösigt med florsockret. Tillsätt mascarponen.
  3. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i äggsmeten. Rensa hallonen.
  4. Varva havrefras, mascarponesmet och hallon i en stor skål. Låt stå kallt till servering.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 dl florsocker
  • 2 burkar mascarpone (à 250 g)
  • 2 l hallon
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer