Cheesecake med blåbär och citron

516
41
Cheesecake med blåbär och citron

Ingen tackar väl nej till en bit cheesecake med citronsyrligt blåbärstäcke. Den här går snabbt att göra och kräver ingen ugn. På bilden är cheesecaken bakad i en avlång form men här är receptet anpassat till en vanlig rund form med löstagbar kant.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Cheesecake med blåbär och citron

Ingredienser

12 portioner

Topping

350 g
tinade blåbär
1 dl
färskpressad citronjuice
1 1/4 dl
socker

Botten

200 g
digestivekex
100 g
smält smör

Fyllning

500 g
mascarpone
5 dl
crème fraiche
3 msk
florsocker
finrivet skal av 2
citroner

För alla

Fri från ägg, men kontrollera kexen.
Gör glutenfri: Välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter av kex, matfett och crème fraiche. Ersätt mascarpone med laktosfri färskost.
Innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

516

Kommentarer

Angelica

2021-03-14

Jättegod och enkel att göra, stelnade perfekt av att bara följa receptet. I blåbärstäcket hade jag 1 msk potatismjöl för att det skulle bli fastare

Annica

2021-01-06

Blev lite förvirrad när jag läste receptet. Är det endast zesten som ska i? Det står 2 citroner...

Teodor

2020-10-31

Katastrof vägrar sätta sig.

Näringsvärde per portion

Energi 1994 KJ / 477 kCal
Fett 39 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 29 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept