Syrensaft
Gör egen syrensaft! När syrénen blommar och den ljuvliga doften sprider sig i luften vet man sommaren är på ingång. Men visste du att du kan använda syrénens blommor som smaksättning i saft? Resultatet blir en blommig och söt saft som är vackert ljuslila i färgen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
ca 1,5 liter
25 - 30 syrenblomklasar
ca 1 dl färskpressad citronjuice
1 l vatten
1 kg strösocker
Till servering
vatten
is
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alldeles för mycket socker, räcker med 1-1,5 dl per liter saft. Fryser saften för lång hållbarhet istället.
Ylva
2024-05-28Hur mycket kan den spädas?
Julia
2024-05-27Hej Julia! Jag skulle tro att 1+3 är lagom men saft är ju en riktig smaksak hur stark man vill ha den, så du får nog prova dig fram! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-27För att få lite mer färg la jag i några blåbär.
Tina
2023-06-09