ÖVER 60 MIN | Medel

Citronlemonad

Vad passar bättre en varm sommardag än ett glas iskall lemonad? Denna supergoda citronlemonad gör du själv genom att mixa socker, vatten och citron. Garnera med lite citronmeliss för en lyxig touch!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker med vatten tills sockret har löst sig. Låt svalna.
  2. Pressa saften ur citronerna och sila saften ner i sockerlagen.
  3. Låt lemonaden stå och dra kallt några timmar i en karaff.
  4. Till servering: Tillsätt is, citronmeliss och citronskivor strax före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet har uppdaterats 2020-07.

Ingredienser

Portioner: 12 dl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 l vatten
  • 4 citroner (färskpressad, silad juice)
  • is
Till servering
  • is
  • citronmeliss
  • citronskivor