Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Blåbärssaft

Gör din egna, supergoda blåbärsaft som går lika bra att frysa in som att avnjuta direkt. Mixa ihop dina ingredienser och förvara några dygn i kylen innan du silar saften. Vips har du en hemmagjord, vacker saft att bjuda av!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 l (konc saft) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa blåbär med citronsyra och lite av vattnet med en stavmixer. Rör ner sockret och resten av vattnet. Ställ kallt i kylen i 2 dygn. Rör om då och då under tiden.
  2. Sila av blåbären genom en finmaskig sil eller ett durkslag med kökshandduk. Ta bort skummet med en slev. Frys in.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2 l (konc saft)
  • 1 kg blåbär
  • 1 msk citronsyra
  • 1 liter vatten
  • 8 1/2 dl socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?