Blåbärssaft

Gör din egna, supergoda blåbärsaft som går lika bra att frysa in som att avnjuta direkt. Mixa ihop dina ingredienser och förvara några dygn i kylen innan du silar saften. Vips har du en hemmagjord, vacker saft att bjuda av!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Ingredienser
2 l (konc saft)
1 kg blåbär
1 msk citronsyra
1 liter vatten
8 1/2 dl socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska man inte blanda ut denna saft med vatten vid servering? Den blev i alla fall väldigt blaskig när man gjorde det.
Sandra
2020-09-27Hej Sandra! Ja, man ska blanda ut den färdiga, koncentrerade saften med vatten. Ta lite mindre vatten nästa gång så blir det inte så blaskigt.😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-28Hej Maria! Bären behöver ej tinas och vattnet behöver ej kokas. Lycka till! Hälsningar Camilla
Redaktionen
2017-01-11Jag undrar om man behöver koka vattnet innan man blandar det med blåbären? Jag har frysta blåbär, ska jag tina dem först?
Maria
2017-01-10