Blåbärssaft
Gör din egna, supergoda blåbärsaft som går lika bra att frysa in som att avnjuta direkt. Mixa ihop dina ingredienser och förvara några dygn i kylen innan du silar saften. Vips har du en hemmagjord, vacker saft att bjuda av!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
2 l (konc saft)
1 kg blåbär
1 msk citronsyra
1 liter vatten
8 1/2 dl socker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska man inte blanda ut denna saft med vatten vid servering? Den blev i alla fall väldigt blaskig när man gjorde det.
Sandra
2020-09-27Hej Sandra! Ja, man ska blanda ut den färdiga, koncentrerade saften med vatten. Ta lite mindre vatten nästa gång så blir det inte så blaskigt.😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-28Hej Maria! Bären behöver ej tinas och vattnet behöver ej kokas. Lycka till! Hälsningar Camilla
Redaktionen
2017-01-11Jag undrar om man behöver koka vattnet innan man blandar det med blåbären? Jag har frysta blåbär, ska jag tina dem först?
Maria
2017-01-10