Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Syltade rosennypon

Ett otroligt enkelt recept på syltade rosennypon. Du gör det av färska nypon, socker, kanelstång och stjärnanis. Förvara i glasburk och använd när du blir sugen på något sött!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och socker med kryddorna. Låt koka några minuter.
  2. Lägg i nyponen. Koka tills de är mjuka, 5-10 minuter. Häll upp på en ren glasburk. Ställ kallt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl urkärnade färska, mogna nypon
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 liten bit kanelstång
  • 1 stjärnanis
Lägg till i inköpslistan