Afroditiska bär i kryddlag

7
1
Afroditiska bär i kryddlag

Afroditiska bär i kryddlag är en smaskig dessert. Du kokar upp en lag av kanel, stjärnanis och koriander. Välsmakande hallon och jordgubbar blandar du sedan i den kryddiga lagen. Angenämt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Afroditiska bär i kryddlag

Ingredienser

10 portioner
1/2 dl socker
1 dl vatten
1 kanelstång
2 stjärnanis
1/2 tsk malen koriander
1 apelsin
1 l blandade bär (t ex hallon, jordgubbar, björnbär och körsbär)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Förbered
Dagen före: Koka sockerlagen och blanda med bären.
2-3 timmar före servering: Lägg upp i en skål. Passar som egen dessert med t ex glass eller vispad grädde, eller som tillbehör till charlotte russe eller rabarberpaj med jordgubbsmaräng.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Margareta

2013-01-27

När jag igår skulle bjuda mina 16 bästa tjej/dam/vänkompisar på födelsedagsmiddag letade jag ibland citrus/bärrecepten efter något friskt men ändå spännande. Receptets titel fångade min nyfikenhet och resultatet blev jättebra! Det blev en mycket god, kryddig smak på lagen och jag valde en blanding av frysta björnbär, hallon, jordgubbar, blåbär, tranbär, gojibär som jag hällde på en kub vaniljglass, toppade med en klick grädde och på toppen mandelspån. Mycket gott!! Lättfixat då bären/lagen gick att göra i förväg. Receptet blev efterfrågat.