Afroditiska bär i kryddlag

Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
1
Afroditiska bär i kryddlag

Afroditiska bär i kryddlag är en smaskig dessert. Du kokar upp en lag av kanel, stjärnanis och koriander. Välsmakande hallon och jordgubbar blandar du sedan i den kryddiga lagen. Angenämt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Afroditiska bär i kryddlag

Ingredienser

10 portioner
1/2 dl socker
1 dl vatten
1 kanelstång
2 stjärnanis
1/2 tsk malen koriander
1 apelsin
1 l blandade bär (t ex hallon, jordgubbar, björnbär och körsbär)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

När jag igår skulle bjuda mina 16 bästa tjej/dam/vänkompisar på födelsedagsmiddag letade jag ibland citrus/bärrecepten efter något friskt men ändå spännande. Receptets titel fångade min nyfikenhet och resultatet blev jättebra! Det blev en mycket god, kryddig smak på lagen och jag valde en blanding av frysta björnbär, hallon, jordgubbar, blåbär, tranbär, gojibär som jag hällde på en kub vaniljglass, toppade med en klick grädde och på toppen mandelspån. Mycket gott!! Lättfixat då bären/lagen gick att göra i förväg. Receptet blev efterfrågat.

Margareta

2013-01-27

Testa liknande recept

Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Apelsinsallad med stjärnanis och kanel
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Granatäppelglögg
Betyg 2.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cranberryglögg med julsmak
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm clementinglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frysta stjärnanismarinerade apelsinklyftor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga