Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Afroditiska bär i kryddlag

(23)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Afroditiska bär i kryddlag är en smaskig dessert. Du kokar upp en lag av kanel, stjärnanis och koriander. Välsmakande hallon och jordgubbar blandar du sedan i den kryddiga lagen. Angenämt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1 apelsin
  • 1 l blandade bär (t ex hallon, jordgubbar, björnbär och körsbär)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker, vatten och kryddor. Dra kastrullen från plattan.
  2. Skölj apelsinen. Riv det yttersta skalet från halva apelsinen. Dela och pressa ut juicen. Tillsätt apelsinrivet och -juicen i kryddlagen. Låt svalna.
  3. Blanda lagen med bären. Låt dra ett par timmar, eller spara till nästa dag.
  4. Passar som egen dessert med t ex glass eller vispad grädde eller som tillbehör till Charlotte russe eller Rabarberpaj med jordgubbsmaräng.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Förbered
Dagen före: Koka sockerlagen och blanda med bären.
2-3 timmar före servering: Lägg upp i en skål. Passar som egen dessert med t ex glass eller vispad grädde, eller som tillbehör till charlotte russe eller rabarberpaj med jordgubbsmaräng.