Recept: Afroditiska bär i kryddlag
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Afroditiska bär i kryddlag

Betyg
4 röster

Afroditiska bär i kryddlag är en smaskig dessert. Du kokar upp en lag av kanel, stjärnanis och koriander. Välsmakande hallon och jordgubbar blandar du sedan i den kryddiga lagen. Angenämt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007.

Ingredienser

  • 1/2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1 apelsin
  • 1 l blandade bär (t ex hallon, jordgubbar, björnbär och körsbär)

Så här gör du

  1. Koka upp socker, vatten och kryddor. Dra kastrullen från plattan.
  2. Skölj apelsinen. Riv det yttersta skalet från halva apelsinen. Dela och pressa ut juicen. Tillsätt apelsinrivet och -juicen i kryddlagen. Låt svalna.
  3. Blanda lagen med bären. Låt dra ett par timmar, eller spara till nästa dag.
  4. Passar som egen dessert med t ex glass eller vispad grädde eller som tillbehör till Charlotte russe eller Rabarberpaj med jordgubbsmaräng.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Tips

Förbered
Dagen före: Koka sockerlagen och blanda med bären.
2-3 timmar före servering: Lägg upp i en skål. Passar som egen dessert med t ex glass eller vispad grädde, eller som tillbehör till charlotte russe eller rabarberpaj med jordgubbsmaräng.