Syltade kantareller

Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Syltade kantareller

Sylta kantarellerna om du har lagt vantarna på en stor skörd kantareller. Den här inläggningen är ett bra sätt att ta tillvara på svampen och funkar lika bra med gula kantareller som med trattkantareller. Lägg svampen i en klassisk 1-2-3 ättikslag. Smaksätt med färsk rosmarin, som passar utmärkt till skogens smaker. Gott att servera till viltkött.

Syltade kantareller

Ingredienser

8 portioner
ca 500 g trattkantareller
1 silverlök
salt

Ättikslag

1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
3 kvistar rosmarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Hur gör man?

Åza

2021-10-11

Näringsvärde per portion

Energi109 KJ / 26 kCal
Fett0.2 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Syltad svamp och rödlök
Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pasta med svampsås
Betyg 4.1 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter
Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad