Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Syltad pumpa

Ett enkelt recept på inlagd, syltad pumpa! Du gör det av bland annat socker, ättiksprit, vitlök, pumpa, lök, purjolök och citron. Låt stå och dra innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 port portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 10 portioner.

  1. Rör ut socker i lite hett vatten tills sockret löst sig. Tillsätt 3 dl kallt vatten, ättiksprit, finhackad vitlök, 1 tsk salt och 2 krm grovmalen vit- eller svartpeppar.
  2. Skala och skär pumpakött i 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull med kokande lättsaltat vatten. Koka mjuka i ca 5 minuter. Lyft ur och lägg de varma pumpabitarna i ättikslagen. Låt svalna. 
  3. Strimla rödlök och purjolök tunt och vänd ner med pumpan tillsammans med citronskivor. Låt stå och dra ca 10 minuter före servering.

Ingredienser

Portioner: 10 port
  • 1 dl socker
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 350 g pumpakött (gärna muscatpumpa)
  • 1/2 röd lök
  • 1/3 purjolök
  • 4 citronskivor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?