Pumpakaka med kokosfrosting
Baka kaka med pumpa! En fluffig kaka med råriven pumpa och smak av kanel som pryds av en ljuvlig och krämig frosting på färskost och rostad kokos är en ståtlig och saftig efterrätt eller fika i höstmörkret.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
ca 10 bitar
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 tsk malen kanel
1/2 tsk salt
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl finriven pumpa (gärna butternut)
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl riven kokos
Frosting
300 g färskost
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
vi tyckte det var bättre med plåt.
Kajsa
2024-11-01Någon som testat detta i muffinsformar?
Fredrik
2023-10-21Gjorde denna med glutenfritt mjöl, veganskt smör och halvt stevia istället för socker (till allergiker och sockersjuk). Toppade med vegansk smör-vanilj-frosting. Blev hur bra som helst! Ska helt klart göras igen och utvecklas lite på.
Elisabeth
2022-10-20