Pumpakaka med äpple

7
6
Pumpakaka med äpple

Pumpakaka med äpple, en annorlunda variant på äppelkaka. Med ingredienser som pumpakött, kanel och russin får du en kaka med många smaker som tilltalar. Toppa sedan pumpakakan med varm aprikosmarmelad för det där söta lilla extra.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Pumpakaka med äpple

Ingredienser

10 portioner
1 kg pumpakött t ex hokkaido
2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel eller rom (1 tsk malen kanel motsvarar 1 msk rom)
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 äpplen
1/2 dl russin
2 dl aprikosmarmelad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Katarina

2016-08-27

Har inte bakat denna kaka men finderar lite på måttangivelserna, ex 2 2/5 ägg, låter märkligt. När jag sedan läser kommentarerna från dem som faktiskt har bakat kakan är det uppenbart att ngt inte stämmer. Har ni på Ica översatt ett amerikanskt recept men inte provlagat?

Margit

2009-11-04

Jag har just bakat denna kaka som jag trodde skulle vara god, men den blev mera som matbröd än kaka! Min var inte tunn eller rinnig, men smaklös fast jag hade kryddad med ingefära och kanel samt en dl. rom. Sk man få den att bli god får man dubbla båda socker och bakpulver. Det måste ha konsistens som sockerkaka om man ska få en bra kaka ut av det!

Sofia

2004-09-24

Jag hade i lite mer än 2 dl mjöl och då blev den helt ok i fastheten. Dock tycker jag inte att den smakar så mycket. Kanske var min pumpa inte tillräckligt mogen.

Testa liknande recept

Syltad pumpa
Pumpamarmelad
Pumpapuré
Pumpapaj