Pumpakaka med äpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pumpakaka med äpple

Pumpakaka med äpple, en annorlunda variant på äppelkaka. Med ingredienser som pumpakött, kanel och russin får du en kaka med många smaker som tilltalar. Toppa sedan pumpakakan med varm aprikosmarmelad för det där söta lilla extra.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär pumpan i tärningar. Ångkoka dem (i en sil över kokande vatten med lock). Lägg i en bunke och vispa till en puré.
  3. Vispa i ägg, socker och kanel/rom i pumpapurén.
  4. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner mjölblandningen i purén.
  5. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Vänd ner tillsammans med russin. Häll i smord ugnssäker form, ca 26 cm i diameter (för 10 port). Grädda i 35-45 minuter tills kakan är fast.
  6. Värm marmeladen. Skeda den över kakan.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg pumpakött t ex hokkaido
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel eller rom (1 tsk malen kanel motsvarar 1 msk rom)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 äpplen
  • 1/2 dl russin
  • 2 dl aprikosmarmelad
Lägg till i inköpslistan