Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Sydafrikanska soaties med koriandermos och grillad mango

Dessa sydafrikanska soaties med koriandermos och eldig, grillad mango kommer att ge dig en underbar smakupplevelse. De många olika kryddorna gör rätten spännande och fin att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Skär kycklingfiléerna i små kuber. Trä upp dem på små grillspett av trä.
  2. Blanda soja och olja med spiskummin, gurkmeja, salt och kajennpeppar. Pensla spetten med blandningen. Skala, halvera och skär bort den stora platta kärnan i mangorna. Pensla mangon med sojablandningen.
  3. Grilla spett och mango på utegrill, i grillpanna eller i ugnen ca 10 min runt om. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Låt potatis och morötter rinna av. Mosa dem med en potatisstöt eller elvisp till ett grovt mos.
  5. Rör i crème fraichen och smaka av med salt. Grovhacka koriandern och blanda i moset. Servera soaties med koriandermos och grillad mango.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 - 10 potatisar
  • 3 morötter
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 väl mogna mangofrukter
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 knippa koriander
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer