Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Sviss med kladdkaka, kolasås och ingefärspäron

En lättfixad nyårsdessert som går hem hos alla. Denna lekfulla dessert är som en swiss, fast bättre. Ingefärskokta päron får sällskap av maränger, glass, kladdkaka och kolasås. Köp kladdkakan färdig så går swissen extra fort att göra.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur päronen. Skär i ca 2 cm stora bitar. Skala och skiva ingefäran tunt.
  2. Koka upp vatten, socker och ingefära. Lägg i päronbitarna och låt sjuda ca 2 minuter eller tills de är mjuka. Låt kallna i lagen.
  3. Vispa grädden.
  4. Sila bort lagen från päronen. Häll ut marängerna på ett stort fat. Bryt kladdkakan i bitar och lägg på. Fördela päronbitar och glass över. Ringla över kolasås och klicka på grädde. Toppa med lingon.  

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 päron t ex Conference
  • 2 cm färsk ingefära
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 15 - 20 maränger
  • 1 färdig kladdkaka (à ca 400 g)
  • 1 l vaniljglass
  • 1 dl kolasås
  • 1 1/2 dl frysta lingon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3013 kJ / 718 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer