Sviss med kladdkaka, kolasås och ingefärspäron
En lättfixad nyårsdessert som går hem hos alla. Denna lekfulla dessert är som en swiss, fast bättre. Ingefärskokta päron får sällskap av maränger, glass, kladdkaka och kolasås. Köp kladdkakan färdig så går swissen extra fort att göra.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
6 portioner
2 päron t ex Conference
2 cm färsk ingefära
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
15 - 20 maränger
1 färdig kladdkaka (à ca 400 g)
1 l vaniljglass
1 dl kolasås
1 1/2 dl frysta lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3013 KJ / 718 kCal
Fett40 g
Salt0.79 g
Kolhydrater85 g
Protein6 g
Kommentarer