Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svinabergare

Dessa Svinabergare är underbart goda biffar som kan ätas både kalla och varma. Blanda ihop dina ingredienser och forma till små biffar som du steker i smör. Servera gärna dina Svinabergare med potatismos, lingon, ärtor och skirat smör.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt ströbrödet svälla i vatten i en bunke ca 5 minuter. Finhacka lök och vitlök och fräs i smör i en stekpanna. Låt svalna.
  2. Blanda ner färs, ägg, ansjovis, ost, persilja, citronskal och juice, lök och vitlök, salt och vitpeppar i bunken. Blanda smeten ordentligt.
  3. Forma till små biffar och stek på medelvärme i smör, ett par minuter på varje sida.
  4. Biffarna är goda både varma och kalla. Servera gärna med potatismos, rårörda lingon, skirat smör och gröna ärtor.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör till stekning
  • 800 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl hackad ansjovis
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost
  • 3/4 dl hackad persilja
  • rivet skal och färskpressad juice av 1/2 citron
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer