Sverigekaka med vaniljfyllning
Denna saftiga kaka har många namn - säger du Sverigekaka, pensionärskaka eller sommarkaka? Oavsett så är det en av de godaste sockerkakor du kan baka, med extra allt. Fyllningen av vanilj och smör är det som gör att kakan får sin goda vaniljsmak. Låt kakan stå till sig några timmar så blir den extra god. Servera med en klick grädde på nationaldagen eller vid vilken fika som helst.
Ingredienser
12 bitar
matfett (till formen)
ströbröd (till formen)
3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
50 g smör eller margarin
Fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Topping
2 msk florsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 12 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod och superenkel att göra. Känns lyxigare än en vanlig sockerkaka. Jag serverade på fat och hade jordgubbar bredvid i en skål för var och en att lägga på. Supergott!
Katarina
2024-06-09Varför blir kakan som ett torn och inte platt som på bilden?
Ebba
2024-03-27Kan man göra denna kaka i långpanna? Ska man dubbla receptet då?
Therése
2023-11-13