Sverigekaka med vaniljfyllning

Denna saftiga kaka har många namn - säger du Sverigekaka, pensionärskaka eller sommarkaka? Oavsett så är det en av de godaste sockerkakor du kan baka, med extra allt. Fyllningen av vanilj och smör är det som gör att kakan får sin goda vaniljsmak. Låt kakan stå till sig några timmar så blir den extra god. Servera med en klick grädde på nationaldagen eller vid vilken fika som helst.

Gör så här
00:35:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stDet här är absolut det bästa recept av Sverigekaka jag gjort. Fantastisk god!,🤩😍
Cecilia
Bra recept! Jag hade i kardemumma och kanel i ”fyllningen” och istället för 1 dl mjölk så tog tag 1/2 dl vispgrädde och 1/2 dl mjölk. Jag kokar ihop allting i 1 min, drar av kastrullen ifrån plattan och vispar i 1 äggula. Häll upp i skål och låt svalna. Detta blir sjukt ljuvligt gott.
Erika
Jättegod och superenkel att göra. Känns lyxigare än en vanlig sockerkaka. Jag serverade på fat och hade jordgubbar bredvid i en skål för var och en att lägga på. Supergott!
Katarina
Varför blir kakan som ett torn och inte platt som på bilden?
Ebba
Kan man göra denna kaka i långpanna? Ska man dubbla receptet då?
Therése
Verkligen uppskattad kaka. Men… hur får jag fyllningen så att den går att bre? För mig blir den tunn så jag måste sleva/hälla på fyllningen. Med vänlig hälsning, Anette
Anette
Hej Anette! Kul att höra att du gillar kakan! Fyllningen blir rinnig så den ska slevas/hällas på som du skriver. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Går denna kaka att frysa
Eva-lotta
Hej Eva-Lotta! Det går bra att frysa kakan. Du kan också frysa in botten (utan fyllning), dela den när den är fryst/halvt upptinad (lättare att skära och få jämna bitar) och sen när den är helt upptinad göra fyllningen och bre på den. Tänk bara på att den behöver stå i kylen 3 timmar efter du har brett på fyllningen så att du har lite marginal innan du ska servera kakan. Hälsningar Elina
ICA-köket