Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Svensk pesto

Persilja, prästost och rostade solroskärnor sätter svensk touch på den italienska favoritröran pesto. Passar till kött, fågel eller fisk – eller bara till en bit bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa grovhackad persilja, finriven prästost, rostade solrosfrön, skalad vitlöksklyfta och olivolja med stavmixer eller i matberedare.
  2. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 dl
  • 2 dl grovhackad persilja
  • 1 dl finriven prästost
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer