Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svensk bondomelett

Omelett kan ätas både till frukost och lunch. Vill du laga till en svensk bondomelett så behöver du bland annat ägg, färskpotatis, rödlök, coctailtomater, prästost och bacon. Omeletten blir riktigt smarrig och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skiva potatisen och dela tomaterna. 
  3. Skala och skiva rödlöken tunt. 
  4. Skär vårlöken i 2 cm långa stavar. 
  5. Knäck äggen, vispa, salta, peppra och blanda i den rivna osten. 
  6. Sätt på en stor stekpanna på hög värme. Stek potatisen knaprig i matfettet. Stäng av värmen. Tillsätt tomater, rödlök och vårlök. Häll i äggsmeten. 
  7. Ställ in i ugnen ca 10 min. Lägg därefter över skivad bacon och sätt på grillvärmen. Grädda i ytterligare 10 min.

För alla

Fri från glutenfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Göt mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin. Hoppa över osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 6 färskpotatisar
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 1 knippa vårlök
  • 1 msk matfett
  • 1 dl riven prästost
  • 1 paket bacon
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?