Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sveciabröd med aprikoser

Rustikt och sagolikt doftande bröd med smak av sveciaost och söta aprikoser. Passar utmärkt att servera med goda ostar eller som brytbröd till soppa. Gott även till sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Tillsätt oljan och häll det över jästen. Rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt salt och mjöl, men spara 1 dl till utbakning.
  3. Arbeta degen slät och jäs den under duk i 45 minuter.
  4. Skär aprikoserna och osten i mindre bitar och knåda in dem. Forma 2 bröd och lägg på smord plåt. Låt jäsa igen i 45 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°C. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

För alla

Bröden är fria från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör mjölkfri: byt osten mot mjölkfritt ostalternativ.

Tips

Gott till ost, eller bara som brytbröd.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1/2 dl olja
  • 1 tsk salt
  • ca 18 dl dinkelmjöl (lantvete- eller dinkelvetemjöl)
  • 15 torkade blötlagda aprikoser
  • 200 g ost (t ex svecia)
Lägg till i inköpslistan