ÖVER 60 MIN | Medel

Rödvinsglögg utan tillsatt socker

När decemberkylan kommer är det härligt att värma sig med hemmagjord glögg. Den är inte helt sockerfri - istället får den sin aromatiska sötma från äppelmust och russin. Då även rödvin kan innehålla socker är det en bra idé att kika på etiketten och välja ett med mindre än 3 gram socker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 9 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka russinen och lägg i en kastrull. Värm upp alla ingredienser och låt dra över natten. Sila av.
  2. Värm och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 9 dl
  • 1 dl russin
  • 2 dl äppelmust
  • 75 cl rött vin
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 1 bit torkat pomeransskal
  • 2 kanelstänger
  • 10 kryddnejlikor
  • 1/2 tsk hel kardemumma

Näringsvärde
Per portion

Energi 291 kJ / 69 kCal