Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

Betyg 3.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

Brysselkål smörsteks tillsammans med rödlök och smaksätts med svartvinbärsgelé, chili och torkade aprikoser. Låt alltsammans glasera kålen i en stekpanna. Servera denna sötstarka brysselkål till revbensspjäll på julen eller varför inte till grillat kött.

Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
1 rödlök
1 röd spansk peppar
10 torkade aprikoser
2 msk smör
salt
peppar
2 msk rödvinsvinäger
1 dl svartvinbärsgelé
20 g färsk persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt gott, kommer att bli populärt till julmaten

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Energi1152 KJ / 275 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater45 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Friterad brysselkål med kaprisdipp
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Karamellig brysselkål
    Betyg 4.3 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brysselkål i ugn
    Betyg 5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Parmesanrostad brysselkål
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad