Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN |

Superlätt laxwrap

Om du är sugen på något snabbt och enkelt så testa att laga till en laxwrap. Fyll ett wraptortillabröd med den ugnsstekta laxen, tomatpesto och färskost. Superlätt och jättegott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bryn laxen i olivolja, krydda med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnssäker form, sätt mitt i ugnen 10- 12 minuter eller till en innertemperatur på 56°C.
  3. Blanda färskost med tomatpesto, smaksätt med salt och peppar. Skölj ruccolan och låt den rinna av ordentligt. Skiva de kokta potatisarna.
  4. Lägg ut wrapbröden, bred på tomatfärskost. Fördela potatis och ruccola. Lägg på laxen, vik ihop till en wrap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tomatpeston och tortillabrödet. I övrigt är rätten äggfri.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost (cream cheese).
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot sojabaserat alternativ. Använd mjölkfritt tunnbröd.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 200 g naturell färskost
  • 3 msk tomatpesto
  • 70 g ruccola
  • 8 kokta potatisar
  • 4 wrap tortilla bröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer