Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svampsallad

Gör en njutbar sallad med färska champinjoner eller kanske svamp du plockat själv. Fräs svampen och blanda med sallad, rödlök, olja, salt och svartpeppar. Servera din svampsallad ljummen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela svampen och salladen i bitar. Skala och skiva löken.
  2. Blanda salladen och löken på ett stort fat.
  3. Stek svampen i olja i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda svampen med salladen och servera ljummen.

För alla

Svampsallad är fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g färsk svamp t ex champinjoner
  • 1 stort salladshuvud av t ex ekbladssallad
  • 1 rödlök
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?