Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Svampfylld kycklingfilé på grönsaksbädd

Svampfylld kycklingfilé på grönsaksbädd är en god rätt där många härliga smaker samspelar. Fyll kycklingen med champinjoner, vitlök och persilja och stek. Koka upp purjolök, paprika, passerade tomater och vitlök och blanda i kycklingen. Utsökt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Ansa svampen och skär den i små bitar. Fräs svampen i hälften av oljan i en stekpanna. Pressa över vitlöken och krydda med salt och peppar. Blanda i persiljan. Låt fyllningen svalna.
  2. Skär en ficka i varje kycklingfilé. Fördela fyllningen i filéerna och fäst ihop med tandstickor. Bryn filéerna runt om i resten av oljan i en stekpanna.
  3. Grönsaker: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Lägg purjolök och paprika i en traktörpanna och häll över tomaterna. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar. Koka upp och lägg i kycklingfiléerna. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  4. Servera med ris eller polenta.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 st kycklingfiléer
Fyllning
  • 300 g svamp (t ex kantareller, Karl Johan, shiitaki)
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • persilja
Grönsaksbädd
  • 2 purjolökar
  • 3 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 3 vitlöksklyftor (2-3 st)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?