Fläskwok med svamp och grönt
Med denna fläskwok på svamp och grönt känner man verkligen dofter av Asien. Fläsket är av skinkstek och wokas samman med lök, purjo och svamp innan du toppar woken med en sås av bland annat sweet chilisås och soja. Fräscht och smakrikt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl soja
3 msk sweet chilisås
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk sesamolja
400 g bog- eller skinkstek
4 msk olja till stekning
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 rödlök
1 purjolök
200 g svamp
Till servering
jasminris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Salta inte köttet utan stekning. Det räcker med saltet i sojasåsen. Lägg till gärna broccoli och servera med ägnudlar!
Judit
2018-02-22Denna rätt tycker jag är extremt god. Man kan byta ut köttet mot annat, t ex lövbiff, och det blir lika gott. Har prövat att servera med nudlar, går lika bra.
Suzanne
2017-05-16