Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskwok med svamp och grönt

Med denna fläskwok på svamp och grönt känner man verkligen dofter av Asien. Fläsket är av skinkstek och wokas samman med lök, purjo och svamp innan du toppar woken med en sås av bland annat sweet chilisås och soja. Fräscht och smakrikt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda soja, sweet chilisås, olivolja, rödvinsvinäger och sesamolja i en liten skål. Ställ åt sidan.
  2. Skär bog- eller skinkstek, gärna fryst och halvtinad, i tunna skivor eller strimlor. Skala, halvera och strimla rödlök. Ansa och skär purjolök i skivor. Skär svamp, t ex ostronskivling, i skivor.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs köttet i omgångar. Krydda köttet med salt och peppar under stekningen. Ta upp och lägg på ett fat.
  4. Fräs lök, purjolök och svamp i resten av oljan ca 3 minuter. Blanda i köttet och fräs ca 1 minut. Ringla över hälften av såsen och låt allt bli genomvarmt.
  5. Till servering: Servera woken med resten av såsen och gärna jasminris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl soja
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk sesamolja
  • 400 g bog- eller skinkstek
  • 4 msk olja till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök
  • 200 g svamp
Till servering
  • jasminris
Lägg till i inköpslistan