Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Svampfylld filé med yoghurtknyte och inbakad rösti

En lite mer avancerad men fulländad rätt till höstens festligare middagar. Den svampfyllda fläsk- eller renfilén serverar du med yoghurtknyten med hackad zucchini och aubergine i, och med inbakad rösti på rivna rotfrukter. Förträffligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 8 portioner.

  1. Dela filéerna i 6 bitar. Putsa dem fria från ev senor. Snitta en längsgående "ficka" i varje filé.
  2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Fräs i smör med den grovhackade svampen. Krydda. Mixa till en röra och låt svalna. Fyll filéerna med svampröran.
  3. Knyten: Skölj sex kål-/mangoldblad. Förväll dem i kokande vatten tills de är mjuka.
  4. Finhacka zucchini och aubergine. Fräs i olja med vitlök. Krydda. Låt svalna och blanda ut med matlagningsyoghurt. Lägg en klick på salladsbladen och vik ihop till knyten. Lägg skarvarna nedåt.
  5. Rösti: Sätt ugnen på 200°C. Skala och riv potatisen och rotfrukterna grovt. Fräs potatis och rotfrukter i olja med örter, salt och peppar. Låt svalna något. Rör ner äggulorna.
  6. Kavla ut smördegen, ca 18 x 20 cm. Lägg på potatisfräset på ena hälften av varje smördegsplatta. Vik över andra halvan över fyllningen och forma till "limpor". Grädda i ca 25 minuter.
  7. Bryn filéerna så att de får färg. Krydda. Låt filéerna eftersteka 10-20 minuter i ugnen, 150°C. Låt köttet vila i folie 5 minuter före servering.
  8. Sky: Gör en sky av stekspadet, ca 3 dl, och 5 stötta enbär, 1 lagerblad, 1 krm timjan och 1/2 köttbuljongtärning. Koka ihop. Red med 1-2 msk maizenaredning.
  9. Skär smördegsröstin på snedden och lägg på varma tallrikar. Skär filéerna så att man ser fyllningen och lägg ovanpå röstin. Toppa med yoghurtknyten och häll på lite sky.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg renfilé eller fläskfilé
Fyllning
  • 150 g färsk skogssvamp
  • 1 gul lök
  • smör
Yoghurtknyten
  • 1 savoykålshuvud eller mangold
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 1 aubergine (à ca 300 g)
  • 1 vitlöksklyftor
  • olja
  • 1 dl matlagningsyoghurt eller créme fraiche
Inbakad rösti
  • 5 medelstora potatisar
  • 1 palsternacka (à ca 75 g)
  • 1 morot (à ca 100 g)
  • 75 g rotselleri
  • 2 äggulor
  • 3 smördegsplattor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
Sky
  • 3 dl steksky
  • 5 stötta enbär
  • 1 lagerblad
  • 1 krm timjan
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 2 msk maizenaredning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?