Svampfylld filé med yoghurtknyte och inbakad rösti

13
1
Svampfylld filé med yoghurtknyte och inbakad rösti

En lite mer avancerad men fulländad rätt till höstens festligare middagar. Den svampfyllda fläsk- eller renfilén serverar du med yoghurtknyten med hackad zucchini och aubergine i, och med inbakad rösti på rivna rotfrukter. Förträffligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Svampfylld filé med yoghurtknyte och inbakad rösti

Ingredienser

8 portioner
1 kg renfilé eller fläskfilé

Fyllning

150 g färsk skogssvamp
1 gul lök
smör

Yoghurtknyten

1 savoykålshuvud eller mangold
1 zucchini (à ca 300 g)
1 aubergine (à ca 300 g)
1 vitlöksklyftor
olja
1 dl matlagningsyoghurt eller créme fraiche

Inbakad rösti

5 medelstora potatisar
1 palsternacka (à ca 75 g)
1 morot (à ca 100 g)
75 g rotselleri
2 äggulor
3 smördegsplattor
2 tsk torkad rosmarin eller timjan

Sky

3 dl steksky
5 stötta enbär
1 lagerblad
1 krm timjan
1/2 köttbuljongtärning
2 msk maizenaredning

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 8 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Karin

2007-01-02

Den smördegsinbakade röstin var fantastiskt god! Och det ser så trevligt ut att servera snedskurna skivor! Kul, när man vill variera sig... Renfilé, visst det var gott också, men röstin var bäst på nyårsmiddagen!