Svampfylld filé med yoghurtknyte och inbakad rösti

Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Svampfylld filé med yoghurtknyte och inbakad rösti

En lite mer avancerad men fulländad rätt till höstens festligare middagar. Den svampfyllda fläsk- eller renfilén serverar du med yoghurtknyten med hackad zucchini och aubergine i, och med inbakad rösti på rivna rotfrukter. Förträffligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

8 portioner
1 kg renfilé eller fläskfilé

Fyllning

150 g färsk skogssvamp
1 gul lök
smör

Yoghurtknyten

1 savoykålshuvud eller mangold
1 zucchini (à ca 300 g)
1 aubergine (à ca 300 g)
1 vitlöksklyftor
olja
1 dl matlagningsyoghurt eller créme fraiche

Inbakad rösti

5 medelstora potatisar
1 palsternacka (à ca 75 g)
1 morot (à ca 100 g)
75 g rotselleri
2 äggulor
3 smördegsplattor
2 tsk torkad rosmarin eller timjan

Sky

3 dl steksky
5 stötta enbär
1 lagerblad
1 krm timjan
1/2 köttbuljongtärning
2 msk maizenaredning

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 8 portioner.
00:25:00
00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Den smördegsinbakade röstin var fantastiskt god! Och det ser så trevligt ut att servera snedskurna skivor! Kul, när man vill variera sig... Renfilé, visst det var gott också, men röstin var bäst på nyårsmiddagen!

    Karin

Testa liknande recept

  • Rotfruktsrösti med renstek
    Betyg 2.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Renskavsgryta
    Betyg 4.5 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cappelletti in brodo
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Viltgryta
    Betyg 3.4 av 5.182 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Porterbräserad märgpipa
    Betyg 3.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad